Blir man lycklig av att förlåta? – Dag 76

Enligt forskningen är lyckliga människor också storsinta människor som oftare och lättare förlåter.

Alla har händelser och/eller människor som kan förlåtas och det är lätt att hålla kvar vid ilskan. Men i de allra flesta fall är drabbar ilskan i slutändan en själv mest. Därför är förlåtelsen kanske mer för en själv än för någon annan.

Blir man lycklig av att förlåta?
Det ska jag testa!

Hur?
Jag ska skriva ett förlåtelsebrev där jag gör mig av med alla negativa känslor genom att skriva. Det ska vara skrivet till någon som gjort mig ledsen, arg eller besviken. Brevet är bara för mig själv och ska inte skickas. Jag ska skriva om hur jag blev sårad och hur jag hade velat att det skulle hanterats istället. I sista delen av brevet ska jag avsluta med att tydligt skriva att jag förlåter/förstår handlingen och nu går vidare.

Delad glädje är dubbel glädje!Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

En reaktion på “Blir man lycklig av att förlåta? – Dag 76

  1. Pingback: Blev jag lycklig av förlåtelse? – Dag 90 | Lycklig på 100 dagar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *