Blir man lyckligare av träning? – Dag 38

Alla vet att man ”borde”. Ändå är det så svårt att både komma och att hålla igång. Men att träning gör att vi mår bättre är det nog få som argumenterar emot. Förutom de fysiologiska fördelarna, som bättre kondis, minskad risk för åldersrelaterade problem och en serotoninboost, så menar forskarna att träning ger en rad psykologiska fördelar.

Man har till exempel kunnat se att självbilden förbättras, oro minskar och antalet glada tankar ökar, vilket gör att vi känner oss lyckligare. Studier har till och med visat hur träning kan bota depression! WOW!

Blir man lycklig av att träna?
Det ska jag testa! Denna gång ska jag dessutom göra det av rätt anledning: För att må bra! Jag kommer att ha som mål att röra på mig 120 minuter i veckan, alltså 2 timmar. Om det blir 4 gånger 30 minuter, eller 12 gånger 10 minuter spelar inte så stor roll. Aktivitetsmässigt så kan det handla om att dansa loss när jag diskar, gå på en långpromenad med Elsa eller göra knäböj i badrummet.

Eller varför inte en lång, härlig cykeltur?

wpid-2014-06-07-20.57.27.jpg.jpeg

Delad glädje är dubbel glädje!Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

4 reaktion på “Blir man lyckligare av träning? – Dag 38

  1. Pingback: Blev jag lycklig av att träna? – Dag 93 | Lycklig på 100 dagar!

  2. Pingback: Blev jag lycklig av att träna – Dag 93 | Lycklig på 100 dagar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *